dsc4313-235x150

Uvdal

Uncategorized Kommentarer av

Mellom Kongsberg og Geilo ligger Uvdal, rik på norsk natur, kultur og tradisjoner. Uvdal er et populært hytteområde, med store fjellområder som Hardangervidda Nasjonalpark og Trillemarka Naturvernområde innenfor kommunens grenser.

Med mange og varierte turmuligheter, er Numedal et bra utgangspunkt for turer uansett om du vil gå en time eller i flere dager. Et stort nett av merkede stier og veier gjør at besøkende kan oppleve noe nytt hver dag.

Nasjonal Sykkelvei no. 5 går gjennom Numedal, og har blitt kåret til en av de 10 vakreste sykkelrutene i landet. Sykkelvegen er 280 kilometer og strekker seg fra Geilo til Larvik. Trillemarka Rundt er en sykkelrute som følger utkanten av Trillemarka Naturvernområde. Området rundt Trillemarka har sykkelruter som passer de fleste, enten du er entusiast, eller ønsker å ta med deg barn eller barnebarn på en aktiv opplevelse i flott natur. For å lese mer om Trillemarka Rundt besøk www.opplevtrillemarka.no.

Ellers passer den gamle handelsslepa Nordmannsslepa til både sykling og turgåing, og med naturvernområdene Hardangervidda og Trillemarka rett rundt hjørnet vil du aldri gå lei av naturopplevelser i Uvdal. Hardangervidda er Europas største høyfjellsplatå, og en av Norges mest kjente nasjonalparker.

Statsallmenningen på Hardangervidda er supert for fiske, og det er flere fjellstuer på eller i nærheten av Hardangervidda hvis du ønsker å overnatte. Uvdal er et populært område for fotturer om sommeren og skiturer om vinteren. Området er også koblet til Turistforeningens (DNT) nettverk av stier, og flere av DNTs hytter ligger her. For sportsfiskere er det et stort utvalg innsjøer og elver å velge mellom.

Vinterstid kan Uvdal by på opptil 400 kilometer med langrennsløyper. Løypenette spenner bra høyfjellsløyper til lune skogløyper, og fra fjellskitraseer innover Hardangervidda til strøkne løyper for skøyte og klassisk. Vi har også 3 langrennsanlegg med lysløyper som gir mulighet til trening når dagslyset ikke strekker til

 

Pin It

» Uncategorized » Uvdal
On januar 14, 2014
By

Comments are closed.

»